przegrzebałem dziś całe auto i nic
śruby zabezpieczające
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez loydZamieszczone przez vazJedna , żelazna zasada przy ich dokręcaniu/odkręcaniu - nie wolno używać klucza pneumatycznego .
Jak dobrze pamiętam przy zmianie opon na zimówki kapciarz włożył końcówkę do klucza pneumatycznego i ogień .......
Komentarz
-
-
Niestety dla ASO w warszawie nic nie jest proste, panowie mieli problem, musialem im wytlumaczyc ze metoda prib i bledow znajda klucz, bo pan przyjmujacy na serwis juz twierdzil ze duze ryzyko ze bedzie trzeba rozwiercic sruby...wkoncu zaplacilem 70zl za odkrecenie srub i 50 za zestaw standardowych srub, nie chce jiz zabezpieczajacych
Komentarz
-
-
Na znanym portalu aukcyjnym znalazłem oryginalne śruby zabezpieczające z akcesoriów Skody o numerze CFA 071004 (jak na zdjęciu). Czy skoda wszystkie śruby sprzedaje takie same, bo na fotografii klucz do tych śrub zawiera zwykły wieloklin i jakoś nie wygląda by każdy zestaw miał niepowtarzalny klucz. Czy się mylę ? :roll:Załączone pliki
Komentarz
-
-
jest podobno 50 modeli frezów. A tak na marginesie to wczoraj w POZNANIU odebrałem te śrubki ze sklepu skody i powiem Ci ze wygladaja tak samo jak orginalne wiec chyba tak jest. Sklep działa 20 lat wiec chyba maja jakieś dobre kontakty. Jedynym minusem jest to ze nie dostajesz pudełka.. dla mnie to nie miało znaczenia.
Komentarz
-
-
kross12
-
Zamieszczone przez vazWg mnie warto dołożyć parę złotych i kupić mcgarda . To są najlepsze śruby zabezpieczające na rynku . Oryginały zaś można w prosty sposób odkręcić bez adaptera .
* jakoś im się nie udało"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
pitersoonn, masz rację, że jak mają coś ukraść, to ukradną, ale często proste i widoczne z dala zabezpieczenia skutecznie zniechęcają zwykłych złodziei papudraków gamoni. Większość złodziei to ludzie okazjonalni, prymitywni w stylu Gang Olsena i na nich mają działać takie środki. A jak trafisz na kumatego i wyszkolonego, to nic nie poradzisz.
Komentarz
-
Komentarz